ДОБРО ДОШЛИ!

Првенствено желим да кажем да овај блог настоји да информише и образује све заинтересоване посетиоце као и да пропагира револуционарну идеју Национал Социјализма без компромиса.Људи морају увидети да је музика само један вид пропаганде и додатне инспирације, а ни у ком случају смисао НС активизма.Тешка времена захтевају радикална решења, тако да је НС револуција једини лек за обнову наше расе и нације. Данас, иако смо под чизмом ционистичке репресије, морамо бити уједињени и одлучнији него икада да се боримо за нашу слободу и опстанак, по сваку цену!

...ОД 6 МИЛИЈАРДИ ЉУДСКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ НА СВЕТУ, БЕЛА РАСА САЧИЊАВА САМО 8 %, А БЕЛЕ ЖЕНЕ СПОСОБНЕ ЗА РАЂАЊЕ И КОЈЕ СУ МЛАЂЕ ЧИНЕ САМО 2%!!!

ЗА КРВ И ЧАСТ,ЗА КРВ И ТЛО

БЕЗ ПРЕДАЈЕ


ПО СВАКУ ЦЕНУ!

Sunday, November 20, 2011

СНС оснива Национални генетички центар

Šta podrazumeva zalaganje SNS-a za osnivanje Nacionalnog genetičkog centra

Toma pravi „super Srbe“!?




Proslavljeni srpski genetičar Miodrag Stojković pozdravio je ideju osnivanja genetičkog centra koju je u svom predizbornom programu predložila Srpska napredna stranka.


On smatra da će to pomoći pravovremenom otkrivanju naslednih bolesti i njihovom lečenju i ne slaže se sa kritikama dela javnosti koja je u toj ideji naprednjaka nazrela projekat eugenika, odnosno programa stvaranja superiorne nacije.
Naime, naprednjaci su u svom programu naveli da je „u cilju kvalitativnog poboljšanja zdravstvenog stanja celokupne populacije potrebno napraviti genetičku kartu, to jest genetičku bazu podataka, osnivanjem i otvaranjem nacionalnog (ili regionalnog) genetičkog centra“, ali je deo javnosti iritiralo objašnjenje da bi se tim projektom „smanjilo rađanje dece sa određenim naslednim poremećajima, što bi društvu umanjilo finansijska potraživanja“.

- Našoj zemlji je potreban takav centar za prikupljanje genetskih podataka. Osnivanje takvih centara je praksa u svetu jer je njihov osnovni cilj da se na vreme otkriju nasledne bolesti, da se njihov nastanak predupredi, ali i da se na vreme leče - izjavio je Stojković za „Alo!“.

On, međutim, upozorava da je formiranje genetičke baze mač sa dve oštrice jer se u zavisnosti od toga kako se primenjuje mogu izazvati i pozitivni i negativni efekti.
- Pozitvno je što će roditelji moći da utvrde u kojoj meri njihovom potomstvu preti opasnost od nasleđivanja ili nastanka nekih bolesti i što će imati mogućnost da to spreče ili leče. Negativno bi moglo biti ako, recimo, neko traži posao pa mu poslodavac traži genetski profil i ako na osnovu toga vidi da tom čoveku preti rizik od obolevanja pa ga zbog toga ne zaposli - navodi Stojković.
Poznati genetičar smatra da bi takav projekat morao da se sprovodi strogo u okviru zakona i etike.
- U svakom slučaju, ti podaci ne bi smeli da se zloupotrebljavaju, pri čemu bi pacijenti i roditelji trebalo samostalno da odlučuju o tome da li će i na koji način imati udela u formiranju ili korišćenju baze genetičkih podataka - zaključio je Stojković.
U SNS-u demantuju optužbe da njihov program propagira eugeniku, ističući da nacionalni genetički centar ne podrazumeva nikakva ograničenja niti ograničava ljudska prava i slobode.
- Osnovna ideja je formiranje jedinstvene institucije u kojoj bi građani, a posebno budući roditelji, mogli da dobiju savet stručnih timova ukoliko sumnjaju da imaju neke genetske predispozicije, kao i stručnu pomoć pri lečenju i razvoju dece sa posebnim potrebama - tvrdi za „Alo!“ Stana Božović, predsednica Saveta SNS-a za brigu o deci o populaciji.

Genetika i eugenika

Slaviša Tasić iz Centra za slobodno tržište slaže se da se genetika legitimno primenjuje u lečenju bolesti, ali ističe da je sporno kad se to prenese na državni nivo i postane eugenika.
- U tom kontekstu, SNS u programu pominje „smanjenje rađanja dece sa određenim naslednim poremećajima, što bi društvu umanjilo finansijska potraživanja“. Kada je zdravstveni sistem kolektivizovan, državno kontrolisan, onda nije čudno da ljudima ovakve stvari padaju na pamet, pa je zbog kolektivne finansijske dobiti dozvoljeno gaženje sloboda pojedinca, u ovom slučaju eventualnu zabranu rađanja dece - smatra Tasić

Aleksandar Vučić, zamenik predsednika SNS-a, optužio je Demokratsku stranku da stoji iza tekstova u kojima se program naprednjaka dovodi u vezu sa eugenikom i rasizmom.


Извор :  http://www.alo.rs/politika/43597/Toma_pravi_super_Srbe

No comments:

Post a Comment